تاثیر جنسیت بر انتخاب بازی کودکان
جنسیت یکی از عوامل مهم در انتخاب بازی برای کودکان است. این امر از سنین هفت سالگی باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. همراه انتشارات اعلایی باشید تا در این مورد بیشتر بدانید.
تعریف بازی
بازی جنبههای وسیعی را در بر میگیرد. از این رو، از بازی تعریفهای زیادی داده شده است.
در فرهنگ بازی به صورتهای زیر تعریف شده است:
- حرکت، جنبش و فعالیت حرکت عضلات
- آزادی یا محدودیتی برای حرکت یا جنبش
- فعالیت یا تمرین برای سرگرمی، تفریح یا ورزش
عوامل مؤثر در بازی
عوامل متعددی در بازی تأثیر میگذارند. تأثیر عواملی نظیر جنس، سن، هوش و محیط بر بازی مطرح میگردند.
تأثیر جنس
جنسیت یکی از عوامل مؤثر در بازی است، یعنی میتوان گفت که بازی پسرها با دخترها تفاوت دارد. پسرها بیشتر از بازی هایی لذت میبرند که دشوار است و نیاز به فعالیت جسمانی دارد و دخترها اغلب بازیهای ساکت، آرام و ظریف را ترجیح میدهند. میتوان گفت بازیهای متضمن فعالیتهای بدنی در پسران بیشتر از دختران است و شدت و خشونت بازی در دختران به اندازه پسران نیست.
شروع توجه به جنسیت در بازیها
تا قبل از سن ۸ سالگی، معمولا کودکان اهمیت چندانی به جنس همبازی خود نمیدهند اما در سنین ۸ تا ۱۰ سالگی اختلاف بازی بین دو جنس کاملا آشکار میگردد و کودکان اکثر اوقات ترجیح میدهند که با همجنس خود بازی کنند.
دخترها بازی با عروسک، شیر دادن، نوازش کردن و خواباندن عروسک را دوست دارند و حتی بیشتر اوقات با عروسک به خواب میروند. پسرها فعالیتهای بدنی را که نشانگر قدرت و نیروی عضلانی بیشتر آنها است در بازیهایی نظیر توپ بازی، دویدن، کشتی گرفتن و… بروز میدهند.
بازی در نگاه پسران و دختران
به عقیده روانشناسان فرانسوی، بازی در نزد پسران بیشتر وسیلهای برای اثبات خود در برابر دیگران و برای دختران وسیلهای برای بودن با دیگران است. در اوقات فراغت، دخترها بیشتر ترجیح میدهند دور هم گرد آیند و با یکدیگر درد دل کنند و پسران بیشتر ترجیح میدهند در پی یکدیگر بدوند و به جست و خیز بپردازند. ویژگی رفتار دخترها اغلب خودداری از پرخاشگری، تلقین پذیری از اطرافیان و تأثیرپذیری از همبازیهای خود است.
در مواقعی که برخورد بین دختران اجتناب ناپذیر میشود و آنان ناگزیر از پرخاشگری به یکدیگر میشوند حالات هیجانی آنان کمتر از پسران به حملهوری و تنبیه بدنی میانجامد. در حالی که پسران فعالیتهای جسمی زیاد و جنبشهای ماهیچهای و عضوی، حرکات شدید، هیجان، رفتار تند و پرخاشگرانه را دوست دارند.
آنان بیشتر ناگهانی به بازی میپردازند. لذا به ابداع و نوآوری در قوانین و آداب و رسوم بازی دست میزنند و اغلب از زیر بار رعایت قوانین و مقررات بازی شانه خالی میکنند و اکثرا با خود میکوشند قانونگذار باشند و یا اینکه قوانین بازی را به نفع خود ندیده میگیرند تا بر رقیب خود پیروز شوند. از این رو، بازی، اغلب در نزد پسران به مرور تغییر چهره میدهد، و به صورت رفتاری نو با آداب و رسومی نو در محیطهای مختلف جلوه گر میشود. اما دختران بیشتر از پسران به قواعد و اصول بازی گردن مینهند و به رعایت اصول و نظم بازی مقید هستند. البته، آنان نیز به نوبه خود دست به نوآوریهایی در بازی میزنند و باعث تغییر بازی میشوند. اما معمولا از شدت عمل در فعالیتهای جسمی و حملهوری یا پرخاشگری بازیها میکاهند و رقابت در بازی را به صورت ملایم تری در میآورند.
سایت فروشگاه اعلایی علاوه بر فروش کتابهای آموزنده و سرگرم کننده، دارای لوازم تحریر با کیفیت و بازیهای متنوع فکری برای کودکان میباشد. و مفتخر است به اینکه برای مادران مهربان و دلسوز سرزمین عزیزمان ایران، نیز مطالب ارزشمندی منتشر میکند.
خواهشمندیم ما را در شبکه های اجتماعی دنبال بفرمایید، و نظرات دل گرم کننده و پیشنهادات و انتقادات شما در کنار ما قوت قلبی است که ما را به سوی بهتر شدن هدایت میکند.